Kompaniji Kap, bosanskohercegovačkom proizvođaču voda i sokova danas su uručeni certifikati ISO 9001-2008, sistem upravljanja kvalitetom i HACCP za proizvodnju zdravstveno ispravnih proizvoda. Certifikaciju je izvršila ugledna švicarska certifikacijska kuća SGS. Od trenutka predstavljanja kompanije Kap isticali smo da je naš prvenstveni cilj osiguranje najviše razine svih poslovnih procesa s usmjerenošću na zadovoljstvo naših potrošača. Stoga je jedan od prioriteta našega poslovanja, koje je startalo krajem prošle godine bilo uvođenje vrhunskih standarda kvaliteta, te smo u skladu s tim opredjeljenjem odmah pokrenuli proces uvođenja HACCP standarda koji garantira proizvodnju zravstveno sigurnih proizvoda za naše proizvođače. Nisu željeli ništa prepustiti slučaju, te je uz HACCP standard paralelno tekao i proces uvođenja ISO standard 9001-2008 –sistem upravljanja kvalitetom.
Kompaniji Kap, bosanskohercegovačkom proizvođaču voda i sokova danas su uručeni certifikati ISO 9001-2008, sistem upravljanja kvalitetom i HACCP za proizvodnju zdravstveno ispravnih proizvoda.
Certifikaciju je izvršila ugledna švicarska certifikacijska kuća SGS.
“Od trenutka predstavljanja kompanije Kap isticali smo da je naš prvenstveni cilj osiguranje najviše razine svih poslovnih procesa s usmjerenošću na zadovoljstvo naših potrošača. Stoga je jedan od prioriteta našega poslovanja, koje je startalo krajem prošle godine bilo uvođenje vrhunskih standarda kvaliteta, te smo u skladu s tim opredjeljenjem odmah pokrenuli proces uvođenja HACCP standarda koji garantira proizvodnju zravstveno sigurnih proizvoda za naše proizvođače.
Nismo željeli ništa prepustiti slučaju, te je uz HACCP standard paralelno tekao i proces uvođenja ISO standard 9001-2008 –sistem upravljanja kvalitetom”, izjavio je direktor kompanije Kap Nedim Ćerimović.
Aleksandar Vukosav, auditor certifikacijske kuće SGS istaknuo je da je za svaku kompaniju koja se bavi proizvodnjom prehrambenih proizvoda od izuzetne važnosti posjedovanje ovih certifikata.
“Certifikat ISO 9001-2008 je bitan za upravljanje samom organizacijom, u smislu da organizacija sluša inpute kupaca i na osnovu njih unapređuje svoje proizvodne procese i proizvode. Kada je u pitanju HACCP standard, njegovo uvođenje ima za cilj da se na najmanju moguću mjere svede mogućnost konataminacije proizvoda u bilo kojoj fazi proizvodnje, kako bi se osiguralo da zdravstveno ispravan proizvod dođe do potrošača”, naglasio je Vukosav.
U povodu dodjele certifikata kompanija Kap organizirala je prigodno druženje sa svojim partnerima i klijentima, a organiziran je i obilazak njenih pogona opremljenih savremenom tehnologijom.